Wada pieczywa

Perspektywy, przewodniki
Stefan
Posty: 3
Rejestracja: sob mar 12, 2011 2:51 pm

Wada pieczywa

Post autor: Stefan » sob mar 12, 2011 2:53 pm

Od kilku dni dostaje od swoich klientów informacje że pi ukrojeniu kilku kromek chleba miękisz odstaje od skórki. Próbowałem wielu zmian ale wada nadal jest. Co może być tego przyczyną?

BASIENKA
Posty: 13
Rejestracja: wt paź 26, 2004 9:06 pm
Lokalizacja: Kraków

Post autor: BASIENKA » śr mar 16, 2011 11:08 pm

proszę uszczegółowić w jakiego rodzaju pieczywa się to dzieje?

Stefan
Posty: 3
Rejestracja: sob mar 12, 2011 2:51 pm

Post autor: Stefan » czw mar 17, 2011 4:06 pm

W pieczywie pszenno żytnim.

BASIENKA
Posty: 13
Rejestracja: wt paź 26, 2004 9:06 pm
Lokalizacja: Kraków

Post autor: BASIENKA » czw mar 17, 2011 6:55 pm

najczęściej w tego typu problemach winowajcą jest zbyt wysoka temperatura w piecu, albo zbyt krótko rosło ciasto

Stefan
Posty: 3
Rejestracja: sob mar 12, 2011 2:51 pm

Post autor: Stefan » czw mar 17, 2011 10:19 pm

Skorzystam z tej rady. Z góry dziękuje.

BASIENKA
Posty: 13
Rejestracja: wt paź 26, 2004 9:06 pm
Lokalizacja: Kraków

Post autor: BASIENKA » pn mar 21, 2011 7:50 pm

i jaki efekt, pomogło coś, czy nadal ma Pan problem?

ODPOWIEDZ