Wady pieczywa i przyczyny ich powstawania

Opinie dotyczące jakości rodzimego pieczywa
admin
Site Admin
Posty: 852
Rejestracja: pn mar 29, 2004 2:05 pm
Kontakt:

Wady pieczywa i przyczyny ich powstawania

Post autor: admin » pn kwie 27, 2009 2:42 pm

Technolog radzi
Pan Marcin Witkowski przedstawiciel/technolog rejonowy BakeMark Polska Sp. z o.o.

Wady pieczywa to odstępstwa od wymaganej jakości pieczywa ustalonej
przepisami lub przyjętej zwyczajami. Wszelkie wady obniżają jakość pieczywa lub powodują całkowitą przypadki, gdy na jedną typową wadę składa się wiele przyczyn albo jedna przyczyna jest źródłem kilku wad.

Wady wyglądu zewnętrznego
Wady skórki
Wady miękiszu

Czytaj pełną treść artykułu

Źródło: Cukiernictwo i Piekarnictwo

Zapraszam do dyskusji na forum.

ODPOWIEDZ