W europejskiej prasie o ...SPC WARSZAWA

Media, prasa, wydarzenia, newsy
admin
Site Admin
Posty: 852
Rejestracja: pn mar 29, 2004 2:05 pm
Kontakt:

W europejskiej prasie o ...SPC WARSZAWA

Post autor: admin » ndz sie 23, 2009 7:44 pm

POkłosie Światowego Kongresu Stowarzyszenia Piekarń Przemysłowych UIBA 20-25 lipca 2009 KERIKERI NZ GDZIE SPC WARSZAWA otrzymała zaszczytny tytuł NAJLEPSZEJ EUROPEJSKIEJ PIEKARNI!

„Backtechnik” to wydawane w Niemczech czasopismo technologiczne skierowane do przemysłu piekarskiego. Jego wydanie europejskie „Backtechnik. Europe” (ukazujące się 4 razy w roku w języku niemieckim i angielskim) jest cenionym źródłem wiedzy z zakresu techniki, technologii i możliwości inwestycyjnych dla dużych firm piekarskich. Z satysfakcją należy odnotować, że w ostatnim wydaniu tego czasopisma ukazał się artykuł na temat SPC WARSZAWA. Jest to tym bardziej warte podkreślenia, że to pierwszy w historii czasopisma reportaż poświęcony polskiemu zakładowi piekarskiemu. W ramach prezentacji innowacji technicznych oraz ich praktycznego zastosowania w firmach przemysłowych, redakcja „Backtechnik” towarzyszyła grupie Werner&Pfleiderer w podróży do Polski i odwiedziła największą piekarnię w Warszawie. Autor artykułu „Dalekosiężne inwestycje” charakteryzuje polski rynek piekarski, pozycję SPC, współpracę z firmą Hert, a także przybliża jej obecną produkcję. Podkreśla przy tym, że SPC WARSZAWA konsekwentnie stawia na najnowocześniejszą technikę grupy WP, mając wśród celów m.in. oszczędność energii (i co za tym idzie redukcję kosztów), pełną automatyzację produkcji i dalszą ekspansję. Cieszy, że polska firma piekarska, jej dynamiczny rozwój oraz perspektywiczne plany inwestycyjne wzbudziły zainteresowanie u niemieckiego wydawcy.

- -

Źródło: www.spc.pl

ODPOWIEDZ