Pytanie związane z pracą inż. Silosy, dozowniki?

Perspektywy, przewodniki
shivetay
Posty: 1
Rejestracja: wt kwie 17, 2012 7:29 pm

Pytanie związane z pracą inż. Silosy, dozowniki?

Post autor: shivetay » śr kwie 18, 2012 9:02 am

Witam.
Mam pytanie. Otóż tworzę prace inżynierską, związaną z magazynem w małej piekarni lokalnej i mam chciałem zasięgnąć porady osób, które maja doczynienia z piekarniami częściej niż ja.
Otóż zdecydowałem się na składowanie mąki luzem. W schemacie blokowym procesu występuje "silos dobowy". Czy faktycznie mąka z przesiewacz ręcznego trafia do silosa? Czy jest ona bezpośrednio przesypywana do dzieży?
Natomiast jeśli trafia do silosa to jakie dozowniki są stosowane, bądz sytemy, ponieważ w internecie jedyne co mi wyskakuje do silosy połączone z linią pneumatyczną.

A drugie pytanie, jaka jest produkcja pieczywa w piekarni rzemieślniczej?

ODPOWIEDZ