| Profil | Faq | Grupy | Szukaj | Pim | Zarejestruj | Użytkownicy | Loguj/Wyloguj |


Forum FORUM PIEKARZY, PIEKARNICTWA I BRANŻ PIEKARNICZYCH Strona Główna -> POMOC

Pytanie związane z pracą inż. Silosy, dozowniki?

  Autor    Post Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
shivetay



Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 1
Pytanie związane z pracą inż. Silosy, dozowniki?

Witam.
Mam pytanie. Otóż tworzę prace inżynierską, związaną z magazynem w małej piekarni lokalnej i mam chciałem zasięgnąć porady osób, które maja doczynienia z piekarniami częściej niż ja.
Otóż zdecydowałem się na składowanie mąki luzem. W schemacie blokowym procesu występuje "silos dobowy". Czy faktycznie mąka z przesiewacz ręcznego trafia do silosa? Czy jest ona bezpośrednio przesypywana do dzieży?
Natomiast jeśli trafia do silosa to jakie dozowniki są stosowane, bądz sytemy, ponieważ w internecie jedyne co mi wyskakuje do silosy połączone z linią pneumatyczną.

A drugie pytanie, jaka jest produkcja pieczywa w piekarni rzemieślniczej?

  Odpowiedz z cytatem  
Post Sro Kwi 18, 2012 9:02 am 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
  Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Wybierz Forum:
 
Strona 1 z 1

Poprzedni temat | Następny temat >

W tym forum możesz:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 

Powered by phpBB: © 2001 phpBB Group
LastCrusade Template by Vereor.

Polityka prywatności