Jakość chleba z Biedronki. Pytanie?

Opinie dotyczące jakości rodzimego pieczywa
drk001
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 21, 2015 11:53 am

Jakość chleba z Biedronki. Pytanie?

Post autor: drk001 » pt sie 21, 2015 11:59 am

Witam,
mam pytanie odnośnie chleba sprzedawanego w Biedronce.
Chleb pszenno-żytni. Krojony.

Skład:
mąka pszenna (49%), mąka żytnia (21%), drożdż, sól, gluten pszenny, kwas askorbinowy.

Jaka jest jakość takiego chleba, czy w tym chlebie mogą być jakieś polepszacze, których producent nie wykazał na etykiecie.
Skąd taka niska cena (1,79 zl) czy z jakości użytej mąki czy, z faktu że jest pieczony na masową skalę?
Będę wdzięczny z jakieś wskazówki.

pozdrawiam

8michal7
Posty: 1
Rejestracja: pt sie 28, 2015 4:13 pm
Lokalizacja: Podlaskie

Post autor: 8michal7 » pt sie 28, 2015 4:24 pm

Witam nazywa się Michał mój 1 post więc potrzebne powitanie. Chlebek sieci Jeronimo produkuje się z ich własnego przepisu oraz surowców którzy Oni wskażą. Na pytanie czy są tam jakiegoś polepszacze sam se odpowiesz kupując chleb z małej piekarni. Dlaczego taka cena? W zależności od podpisanej umowy a także od parku maszynowego. Zastąpienie człowieka maszyną w piekarnictwie to bardzo trafna forma inwestycji. Lepiej mieć coś co może się tylko zepsuć niż pracownika który może nawalić i płacić za niego poza wypłatą dodatkowe świadczenia. Utrzymanie 5 piekarzy to dobra kwota leasingu którą można zaoszczędzić wiele dodatkowo wlicza się w koszta.

drk001
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 21, 2015 11:53 am

Post autor: drk001 » pt sie 28, 2015 5:54 pm

Michał w takim razie jak należy rozumieć słowo "polepszacz" skoro na opakowaniu nie ma nic wyszczególnione.
Czy piekarnia nie musi wypisać na opakowaniu wszystkich składników.

Co do tego chleba to w smaku nie jest zły. Dlatego się pytam. Sam często piekę chcleb w domu ale nie zawsze pozwala czas.
Będę wdzięczny za więcej wskazówek.

pozdrowienia

ODPOWIEDZ