Bakepol - targi piekarskie i cukiernicze bez granic

Informacje o imprezach branżowych
admin
Site Admin
Posty: 829
Rejestracja: pn mar 29, 2004 2:05 pm
Kontakt:

Bakepol - targi piekarskie i cukiernicze bez granic

Post autor: admin » pn lip 10, 2017 1:21 pm

Inspiracje, innowacje oraz atmosfera rozwoju branży, którą wzmaga możliwość otrzymania dodatkowych rabatów na zakup sprzętu i maszyn - to wszystko już 9-12 września br. na targach Bakepol w Lublinie.

To w Lublinie pozytywnie migrują słowiańskie zwyczaje piekarskie i cukiernicze, a profesjonalna oferta wystawców wspiera biznes tegoż sektora w tej części Europy, blisko granicy wschodniej z dogodnym dojazdem.

Bogata oferta wystawców

Ekspozycja firm zapowiada się interesująco. Piekarze, cukiernicy, restauratorzy, którzy przybędą na wystawę, będą mieli okazję zapoznać się z najnowszą ofertą maszyn, urządzeń oraz dodatków i komponentów. Wystawcy już dziś mówią o tym, co szykują dla swoich klientów. Jak podkreśla Joanna Zagała, kierownik marketingu z firmy Eco Trade Sp. z o.o. – „Jesteśmy na Bakepol co dwa lata. Co dwa lata można nas spotkać w Lublinie. A w tym roku pojawi się na naszym stoisku chleb z ziołem i posypką z konopi”. Z kolei Ziemowit Kołodziej, dyrektor dprzedaży Cream Sp. z o.o. już korzysta z możliwości zaproszenia zwiedzających i w filmie promującym wystawców deklaruje: „Pokażemy nowości. Maszyny marek: Rondo, Koning i inne. Ich szerokie spectrum zastosowania zostanie zaprezentowane 'na cieście' po to, aby przekonać klientów o łatwości wykonania podstawowych produktów”. A Przemysław Zapotoczny, dyrektor zarządzający, członek zarządu z Wiesheu Polska Sp. z o.o. zaprasza na stoisko, gdzie zachęcając klientów do przybycia do hal targowych w Lublinie już uchyla rąbka tajemnicy i podkreśla, że: „Podczas targów Bakepol przedstawimy stację piekarniczą Dibas skompletowaną z pieca konwekcyjnego i modułowego, połączonych z garownią oraz okapami. Rozwiązanie to poprawia ergonomię pracy, a przede wszystkim oszczędza miejsce w piekarni”. Z kolei Master Martini urządzi czekoladowe show. Najbardziej inspirujące kombinacje zastosowania cudownej czekolady, które będą przyciągać klientów do cukierni, kawiarni, restauracji.

Baza praktycznej wiedzy

Bakepol, to możliwość skorzystania z bezpłatnej oferty szkoleń i pokazów. Każdego, kto chce zaskoczyć klientów nowymi pralinami, czekoladowymi deserami organizatorzy serdecznie zapraszają. Świeżo wypiekanym chlebem będzie pachniało Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Jak nadążać za trendami dietetycznymi klientów? Będzie można się dowiedzieć właśnie w Lublinie. Niesamowitych emocji dostarczy konkurs II Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedna Ręką. W ubiegłym roku Łukasz Garwa – cukiernik z Cukierni Branch w Poznaniu - zdobył tytuł Mistrza 2016 i wygrał mikser planetarny dla cukierni, w której pracuje. Druga edycja Mistrzostw odbędzie podczas targów Bakepol i już dziś warto skontaktować się z organizatorami, aby zapisać się na listę startujących. Do wygrania wspaniałe nagrody i upominki dla każdego uczestnika.

Smaczny schyłek lata

Zbliża się okres urlopowy, a targi Bakepol odbędą się na początku września (9-12.09.2017), warto już dziś zarezerwować czas i przyjechać do Lublina. Na targi na pewno przybędą piekarze i cukiernicy zza wschodniej granicy. To fantastyczny potencjał do nawiązania relacji międzynarodowej wśród rzemieślników. Feeria smaków, sposobów i pomysłów, jakie czekają na piekarzy, cukierników, restauratorów, niewątpliwie udzieli odpowiedzi na wiele pytań biznesowych, rozwiązań produktowych i procesowych w produkcji. Przede wszystkim jednak relacje, które się zbuduje podczas spotkań na targach Bakepol, procentowały będą rozwojem osobistym, rzemieślniczym, a w konsekwencji sukcesem piekarni, cukierni, restauracji.

Więcej informacji na: www.bakepol.pl.

Informacji i wsparcia zwiedzającym udzieli Kamila Adamczyk - najlepszy kontakt dla piekarzy, cukierników, właścicieli i menedżerów restauracji: kamila.adamczyk@mtp.pl, +48 61 869 2373.

Pełną treść artykułu przeczytasz na stronie: http://cukiernictwoipiekarstwo.pl/material[37102]

ODPOWIEDZ