Bliżej natury, bliżej zdrowia, bliżej CHLEBA

Media, prasa, wydarzenia, newsy
admin
Site Admin
Posty: 852
Rejestracja: pn mar 29, 2004 2:05 pm
Kontakt:

Bliżej natury, bliżej zdrowia, bliżej CHLEBA

Post autor: admin » sob lis 25, 2017 12:23 pm

Jakie są rodzaje chleba, dlaczego nie warto z niego rezygnować i jak wygląda praca w piekarni? Już niebawem dzieci i młodzież wejdą na moment w rolę piekarzy i dowiedzą się tego wszystkiego podczas wydarzenia "Bliżej natury - zdrowe pieczywo od małego do dorosłego".

Do priorytetowych zadań Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP należy promowanie pieczywa. Jak do niego zachęcić? Przede wszystkim pokazując, jak od podstaw wygląda jego produkcja. To fascynujący proces, który wymaga lat doświadczeń, wiedzy i umiejętności podążania za trendami. Nadal tym wiodącym trendem jest zdrowie i bycie “fit”. Pieczywo może być funkcjonalne i stanowić doskonały element dbania o zdrowie i sylwetkę. Wtedy, gdy jest ono wypiekane z najlepszych zbóż, z użyciem prozdrowotnych dodatków, a przede wszystkim też jest wyrabiane tradycyjnymi metodami.

Nie wszyscy o tym wiedzą. Stąd pomysł na to, by edukować w tym kierunku już najmłodszych - pokazać im poszczególne etapy tworzenie bochenka chleba. A nawet pozwolić własnoręcznie uformować i wypiec bułkę. Taką możliwość będą mieć uczestnicy spotkania "Bliżej natury - zdrowe pieczywo od małego do dorosłego", które odbędzie się już po raz 4. w ramach Cavaliady w Poznaniu w dniach 30.11-3.12.

Pałny artykuł przeczytasz na stronie http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/B ... -4098.html

ODPOWIEDZ